dilluns, 7 d’abril del 2008

Rogelio



Rogelio López Cuenca (Nerja, Màlaga;1959) és un artista que treballa normalment en l’espai públic apropiant-se de la senyalització que trobem en l’espai urbà contemporani, per exemple les senyals dels aparcaments, senyals de tràfic, les informatives dels carrers i aeroports... L’artista perturva les senyals canviant algun element però conservant l’estètica original d’aquesta. Les seves intervencions violen l’ordre social però no d’una manera directe i escandalosa sinó més aviat de manera subtil i subliminal.


Bienvenidos, 1998.
90 x 60 x 2,5 cm.
Vinilo y placa de zinc esmaltada


El contingut de les seves obres és inquietant però sense l’efecte de shock que moltes vegades associem directament amb l’art contemporani. En vàries ocacions les seves intervencions han estat desallotjades de l’espai públic per aquells mateixos que li havien encarregat per la gran càrrega simbòlica que trobem en el seu llenguatge.


" El arte ya no puede consistir en la representación de paisajes exteriores o de paisajes interiores o mentales, porque su espacio es la discusión sobre el significado de lo que ya compartimos, los lenguajes que ya hablamos. "

Rogelio López Cuenca